ASSMA – Autismespectrumstoornis bij gezinnen met een migratieachtergrond

ASSMA is de parapluterm voor het activiteitenaanbod dat Senzo organiseert voor personen met autismespectrumstoornis (ASS) en hun naasten.

STEUNGROEP MOEDERS  

Maandelijks komen moeders met één of meerdere kinderen met de diagnose ASS samen in de steungroep autisme. 

Tijdens de bijeenkomsten komen gastsprekers op bezoek die ons informeren over een bepaald onderwerp dat verband houdt met ASS. De steungroep werkt vraaggestuurd en biedt ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en bekommernissen. 

STEUNGROEP VADERS

Senzo werkt volop aan een aanbod voor papa's van kinderen met ASS. Vaders die interesse hebben kunnen zich alvast aanmelden om op de hoogte te blijven.

DAMESS - MEISJES MET ASS 

DAmeSS is een werking voor tienermeisjes die zelf autisme hebben. Vanaf januari 2020 kunnen meisjes met een migratieachtergrond maandelijks samenkomen voor lotgenotencontact, vorming, ondersteuning en zelfzorg. De meisjesgroep bevat maximum 8 deelnemers en komt samen onder begeleiding van een ervaren auti-coach. Thema's op de agenda zijn:

 

Theorie ASS - Identiteit - Lichaam - Grenzen herkennen en stellen - Omgaan met frustratie - Administratieve GPS - ASS in andere culturen - Vriendschappen en relaties - Sociale media - Communicatie - Assertiviteit - Zelfzorg...​

INSCHRIJVEN/INFO

0496/06.94.55

info@sensitievezorg.be 

2 april – Wereld Autisme Dag

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besliste op 18 december 2007 om 2 april uit te roepen tot Wereld Autisme Dag.

 

Jaarlijks vinden op die dag wereldwijd allerlei evenementen en initiatieven plaats die de samenleving sensibiliseren rond autisme, zodat mensen met autisme en hun directe omgeving op meer begrip kunnen rekenen.