Zoeken

Workshops dAmeSS!

Bijgewerkt op: 1 mrt. 2020

In samenwerking met het Raster Vzw start Senzo Vzw met een nieuwe project voor meisjes met ASS en een migratieachtergrond. Met het project dAmeSS willen we meisjes met diverse roots tussen 14 en 20 jaar samenbrengen voor lotgenotencontact, vorming en ondersteuning. De meisjes kunnen maandelijks deelnemen aan een workshopreeks onder begeleiding van Farida Reddahi. Farida is een tandembegeleider en autitheekmedewerker bij Het Raster Vzw. Ze heeft ervaring in het buitengewoon onderwijs en geeft regelmatig vorming over autisme in andere culturen. Deze vormingen geeft ze om mensen te sensibiliseren over het feit dat autisme geen grenzen kent of overal kan voorkomen.

Als leerkracht in het buitengewoon onderwijs merkte ik dat kinderen/jongeren met een andere origine zelden de diagnose kregen van autisme. Dat motiveerde mij om toch voor hen iets te kunnen betekenen.

Op 27 februari start onze eerste workshop van 14:00 -16:00h in het jongerenhuis SafeSpace Vzw in Kerkstraat 159. Tijdens deze sessie kunnen meisjes met ASS/hoogsensitiviteit kennis maken met ons aanbod, vragen stellen en indien gewenst inschrijven voor het vervolgtraject. Farida zal deze eerste sessie ingaan op culturele obstakels waarmee jonge meisjes met ASS te maken kunnen hebben.


Data:

  • 27 februari 2020

  • Volgende datums worden later gecommuniceerd

Tijdstip: 14:00h - 16:00h

Locatie: Kerkstraat 159 Antwerpen (in het jongerenhuis SafeSpace Vzw)


#SENZO #dAmeSS


Meer info: +32 496 06 94 55 of info@sensitievezorg.be56 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven