top of page
Zoeken

Een cadeau voor Senzo

Bijgewerkt op: 5 okt. 2018Januari 2018


Naast het nieuwe jaar, gaat deze maand ook een nieuwe vereniging van start.

VZW Sensitieve Zorg (afgekort Senzo) wil zich inzetten rond het thema beperking en diversiteit. Het aanbod is gericht op personen met een functiebeperking en gezinnen met een migratieachtergrond. Speciaal voor de kersverse vereniging, ontwerpt Fatiha Boujdain twee kunstwerken ter gelegenheid van de lancering.De Mozaïek

Fatiha Boujdaini ontwierp een handgemaakte mozaïekschildering op glas. Het kunstwerk staat als symbool voor de steungroep autisme: het startproject van Senzo.


In de steungroep autisme komen vrouwen maandelijks samen voor lotgenotencontact, vorming, ondersteuning en andere activiteiten. Net zoals een mozaïek verschillende individuele steentjes in een karaktervol geheel verbindt, wil de steungroep personen verbinden in een groep waar ze (h)erkenning, begrip, rust en betekenis terugvinden. Er is één stukje dat los staat van de rest in de mozaïek.

Dit symboliseert een uniek onderdeel van de identiteit van een persoon met het Autismespectrumstoornis.


Bloemenhart


Daarnaast kreeg de steungroep autisme een bloemenhart cadeau. Hiermee beeldde Fatiha de liefde voor elkaar uit.


De bloemen staan symbool voor verbondenheid. Als persoon zijn wij altijd op zoek naar verbinding: met familie, partner, groepen, het leven, God,… . Liefst willen we een verbondenheid die onze eigen ‘ik’ versterkt. Dit bloemenhart is daarom een herinnering aan alle deelnemers in de groep, om te zorgen voor zichzelf en voor elkaar. Liefde en steun is de basis van alles.


De start van een mooi project.


82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page