top of page
Zoeken

06/11 Toonmoment Tafersit Care

Bijgewerkt op: 24 okt. 2019

Ouders van kinderen met een beperking kunnen in Noord-Marokko op weinig plaatsen terecht met hun vragen en noden. Tot in 2017 bestond in deze regio geen enkele voorziening die kinderen met een beperking op maat kon ondersteunen."Recente onderzoeken tonen aan dat in de regio Driouch de noden het hoogst zijn. Er wonen veel kinderen met een beperking, maar vaak in sociaal isolement omdat gepaste hulp ontbreekt." (Beleidsmaker)
In 2017 wou Tafersit Care bijdragen aan een oplossing door een allereerste werking voor personen met een beperking uit de grond te stampen in Tafersit, een deelgemeente van Driouch. Het dagcentrum kreeg de naam Michaal Dahabi (Gouden lampion) en werd een lichtpunt in het leven van de bereikte gezinnen. Ondertussen inspireert Michaal Dahabi hulpverleners uit omliggende gebieden om zelf ook activiteiten, uitstappen en aangepaste begeleiding te organiseren. Hulpverleners missen echter ondersteuning. Bijscholingen, intervisie of netwerkmomenten ontbreken in de sector."Het personeel benoemde vooral een nood aan vorming. Meer expertise rond het thema beperking, leren hoe je een dagcentrum inhoudelijk en praktisch vorm kan geven, dat vooral." (Ouanissa, projectcoördinator)


Op basis van deze vaststelling ontwikkelde Senzo een eigen vormingspakket i.s.m. experten uit Vlaanderen. Deelnemers kwamen vanuit de hele provincie Driouch (Midar, Ben Tayeb, Tafersit, Kassita,...) en kregen op het einde van de vorming een certificaat.Op 06/11/2019 19:00H delen we onze ervaringen tijdens een toonmoment met breed publiek. Ben jij ook benieuwd naar ons verhaal?

Schrijf je dan gratis in via onderstaande link.


339 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page